Hur bygger man en pool?

En utepool för säsongsbruk är en lyx som svalkar skönt under sommarmånaderna.

Om du funderar på att anlägga en pool hemma är det första du bör göra att bestämma var du vill placera poolen, vilken form och storlek den ska ha samt om den ska vara nedgrävd eller ovan mark. Här är det viktigt att du utgår från både dina förutsättningar i form av tomtmark samt vilka behov du har. En nedgrävd pool kan vara trevlig att ha då man slipper att klättra in i poolen via en stege men den kostar också mer att anlägga på grund av det extra grävarbetet som krävs. En annan variant kan vara att anlägga en pool ovan mark men med en trall runt som gör det enklare att ta sig in och ut ur poolen. Du kan även välja en mellanvariant där poolen är delvis ovan mark. Angående poolens form handlar det mycket om hur din tomt ser ut samt dina personliga preferenser. Kanske passar en rektangulär pool bättre för att utnyttja din tomtmark maximalt medan du tycker att en oval pool är snyggare?

Thermopool

När du har bestämt dig för hur du vill bygga din pool kan du kontakta Sikora poolföretaget och låta dem se över din plan. Om dina önskemål är rimliga undersöker vi förutsättningarna du har på din tomt och – om allt är i sin ordning – påbörjar vi vårt arbete med att anlägga poolen. En av de bättre poolmodellerna kallas för thermopool och konstrueras med hjälp av isolerande block. Fördelen med detta är att värmen håller sig bättre än i en pool som konstrueras med plåt eller vinyl som isolering.

Det första vi gör när en thermopool ska anläggas är att gräva ut hålet som poolen ska placeras i. Eftersom blocken är ganska tjocka krävs ett hål som är något större än den poolyta du kan nyttja när poolen är färdigkonstruerad. En pool som byggs med denna teknik måste inte nödvändigtvis vara nedgrävd utan kan även anläggas delvis eller helt ovan mark.

När hålet är utgrävt kan de isolerande blocken placeras ut. När blocken är på plats kan vi skära hål för till exempel belysning, inlopp och bräddavlopp. Denna flexibilitet är en stor fördel för oss som arbetar med thermopool. När allt är färdigskuret kan alla nödvändiga slangar och kablar till reningsverk och belysning tillkopplas. När detta är på plats är det dags att gjuta poolväggarna. Betongen omsluter hela poolformen och skyddar mot fukt och ser till att poolen inte sjunker ned i marken.

När poolen är färdiggjuten är det dags att montera poolduken (liner). Denna utgör poolens insida och monteras i en list vid poolen ytterkanter. När duken är monterad skär man till hål för belysning, inlopp och bräddavlopp för att sedan börja fylla poolen med vatten. När poolen är fylld till två tredjedelar kan den sättas i drift.

När poolen är färdig är det enda du behöver göra att se till att den är klorerad, ren och har en behaglig temperatur. Sedan kan du njuta av din thermopool från tidig vår ända fram till sena hösten.

När du väljer oss som entreprenör så får du förutom vår kunskap även de bästa tänkbara produkterna på marknaden. Vi arbetar i samarbete med Pool Store – din pool & spabutik som är ledande inom betongpooler (Thermopool) i Sverige.
Pool Store är ett företag där du som kund står i fokus. Pool Store levererar renodlad kvalitét rakt igenom alla produkter utan kompromisser, dessutom till bästa pris!
Med vår gemensamma kunskap kan vi leverera precis den upplevelse och känslan du vill ha med din pool.